Pengegave til BUA Stjørdal

BUA Stjørdal kunne kjøpe inn tre sykler med pengegaven fra Stjørdal Soroptimistklubb

 

Stjørdal Soroptimistklubb er en ideell organisasjon som arbeider for å bedre kvinners muligheter i samfunnet både lokalt og internasjonalt. Soroptimistene er et sterkt nettverk av aktive kvinner som fremmer kvinners vilkår over hele verden. Stjørdal Soroptimistklubb er en av 53 lokale klubber i Norge. Ett av fokusområdene til soroptimistene er bærekraft; å bidra til et bærekraftig miljø, redusere virkning av klimaforandringer og bidra til større bevisstgjøring på miljø lokalt, nasjonalt og internasjonalt. 

BUA Stjørdal er en representant for bærekraft på en meget konkret og aktiv måte. Gjennom sin utlånsordning for utstyr øker de mulighetene til aktivitet for barn, unge og voksne. På BUA kan hvem som helst låne massevis av utstyr helt gratis både sommer og vinter. Barn som ønsker å prøve aktiviteter de aldri har gjort før, kan her låne utstyr for å se om aktiviteten er noe for dem før de eventuelt kjøper inn eget utstyr. Her har de utstyr for ulike aktiviteter i ulike størrelser.

Mette Lægran og Solveig Waaler fra Stjørdal Soroptimistklubb fikk en grundig omvisning av leder Brynhild Jorid Rotvold og Vilde Korstad i BUA sine flotte og funksjonelle lokaler i Værnesgata da de overrakte en sjekk på 8000 kr til innkjøp av mer utstyr.  De ulike utlånsartiklene var sortert og organisert på en oversiktlig måte. Et eget verksted for rengjøring og reparasjon etter utlån var i bruk. Og alle smittevernregler ble fulgt for å hindre spredning av covid-virus gjennom utlånene.  Kanoer, sykler, sykkelvogner for barn, turutstyr, skateboard er bare noe av alt som blir lånt ut. Til og med fotballsko i ulike størrelser. Disse var derimot ikke til utlån, men et bytteobjekt. Man kunne levere inn brukbare fotballsko som var blitt for små, og ta med tilbake sko i riktig størrelse helt gratis. Dette er også et sted besteforeldre kan låne utstyr til barnebarn som kommer langveisfra for å være noen dager sammen med besteforeldre.  Utlån fra BUA bidrar til bærekraft gjennom gjenbruk og sirkulering av utstyret samtidig som flere gis anledning til å delta på aktiviteter de ellers ikke har mulighet til, helt gratis.

Pengene fra Stjørdal Soroptimistklubb gikk til anskaffelse av tre sykler i ulike størrelser.

Foto: Brynhild Jorid Rotvold