Samarbeid med Stjørdal Internasjonale Kvinneklubb

Kvinner møter kvinner: Stjørdal Soroptimistklubb har hatt felles møter med Stjørdal Internasjonale Kvinneklubb flere ganger.

I september 2016 inviterte vi Stjørdal Internasjonale Kvinneklubb til ”Bli-kjent-arrangement” i Monsberga friluftsområde. Lisbeth hadde regien og fortalte om norsk nyttevekster. Det ble også servert smaksprøver. Lisbeth hadde utarbeidet et oppskriftshefte som deltakerne fikk. Til sammen møtte tjue kvinner og noen barn.

I medlemsbladet Soroptima nr. 4 2016 var hovedtema klubbenes og unionens ulike prosjekter. 

Om Stjørdal Soroptimistklubb kunne vi lese følgende:

"Kvinners stilling i samfunnet både lokalt og internasjonalt er viktig for klubben, og de støtter prosjekter gjennom Norgesunionen. Klubben har også invitert Stjørdal Internasjonale Kvinneklubb for å bli kjent med innvandrerkvinner, og har avtalt samarbeid med dem videre framover. Det flotte bildet på forsiden er fra en av disse aktivitetene."

På klubbens sommermøte 13. juni 2017 møttes vi i Prestegårdshagen sammen med Stjørdal Internasjonale Kvinneklubb. Hvert klubbmedlem bidro med korgmat, og ulike leiker stod på programmet. 12 voksne og barn deltok fra Stjørdal Internasjonale Kvinneklubb.

11.september 2018 gjennomførte klubben bedriftsbesøk på Kilnes gård, som er en besøksgård og hvor de selger pasteurisert melk fra automat. Gunnhild Hestmann og sju kvinner fra Stjørdal Internasjonale Kvinneklubb var med. Disse var spesielt begeistret over å kunne få tak i "skikkelig" melk. Etter handel og omvisning, ble det servert kaffe og kaker på stabburet på Kilnes gård. Her fortalte Anne Mari Ingstad om gårdens historie. Praten gikk livlig med ord - og med kroppsspråk og mimikk.

151021/cl